MILLAL MA VAJAN VIISAT?

On mitmeid erandeid, kui ESTA-luba ei kehti Ameerika Ühendriikidesse saabumisel:

  • Kui te kavatsete saabuda Ameerika Ühendriikidesse viisavabadusprogrammi mitteallakirjutanud lennuettevõtjaga;
  • Kui kavatsete külastada Ameerika Ühendriike kauem kui 90 päeva;
  • Kui te usute, et teie suhtes kehtib mõni immigratsiooni- ja kodakondsuse seaduse § 212(a) kohane vastuvõetamatuse alus, peaksite taotlema mitterändeviisat;
  • Kui te reisite Ameerika Ühendriikidesse. muul eesmärgil kui lühiajaline turism või äritegevus.

Oluline on teada, et viisa ei ole sama mis ESTA taotlus .

ESTA kõige olulisem säte on see, et ESTA-d võivad reisiloana taotleda ja kasutada ainult viisavaba sisenemisprogrammis osalevate riikide kodanikud. See tähendab, et kui te olete ühe viisavaba programmi kuuluva riigi kodanik ja reisite Ameerika Ühendriikidesse vastavalt viisavabadusprogrammi eeskirjadele, ei ole teil vaja viisat.

Seetõttu on kõigil juhtudel, kui ESTAd ei saa kasutada, vaja asjakohast tüüpi viisat.

VWP eeskirjade kohaselt võivad VWP-riikide kodanikud kasutada ESTA-t ainult järgmistel juhtudel:

  • reisimine USA-sse mitte kauemaks kui 90 päevaks
  • Turismi, transiidi või äritegevuse eesmärgil külastamine
  • Saabumine õhu- või meritsi

Näiteks kui te olete ühe viisavaba programmi kuuluva riigi kodanik, kuid kavatsete viibida Ameerikas kauem kui 90 päeva, peate hankima viisa.

See tähendab, et isegi kui teil on õigus reisida USAsse ESTAga, ei ole seda VWP eeskirjade tõttu alati võimalik kasutada.

Kui te ei ole kindel, kuidas te saate oma ESTA reisiluba kasutada ja kas te vajate eri olukordades viisat, võtke ühendust meie ekspertidega, kes vastavad kõigile Ameerika Ühendriikidesse viisavabalt reisimisega seotud küsimustele.

Mõnel juhul võite vajada viisat, kui teie ESTA taotlust mingil põhjusel ei kiideta heaks. Sellel võib olla mitmeid põhjusi, kuid tasub meeles pidada, et kui teie ESTA taotlust ei ole heaks kiidetud, võib teil olla probleeme ka viisa saamisega.

Kui soovite olla kindel, et ESTA-d saab kasutada teie järgmisel Ameerika Ühendriikide reisil, lugege viisavaba reisimise kohta lisateavet meie blogist või külastage korduma kippuvate küsimuste rubriiki.